Cursus betereverbondstheologie 2018/2019

Dit seizoen wordt een cursus gegeven over de theologie van Eldad: de betereverbondstheologie.

In de betereverbondstheologie gaat het over de oude wijnzak (het oude verbond) en de nieuwe wijnzak (het nieuwe verbond). De nieuwe wijn van het nieuwe verbond moet in de nieuwe wijnzak gegoten worden, niet in de oude. Het is daarom goed om te weten welke restjes van het oude verbond we soms nog in ons leven kunnen hebben en wat het nieuwe verbond inhoudt.

Eén van de aspecten van de betereverbondstheologie is dat de ‘eindtijd’ al voorbij is. De eindtijd volgens deze theologie gaat niet over een toekomstige verwoesting van de hele wereld en een bijna niet vol te houden leven als christen. Het ging over de beëindiging van de wereld van het oude verbond met de verwoesting van Jeruzalem en de tempel in het jaar 70 na Christus. Het nieuwe verbond werd toen compleet en kreeg de volle ruimte.

Het gevolg hiervan is dat we met een positieve verwachting naar de toekomst kunnen kijken. Verder kunnen we tijd nemen om goed en degelijk te bouwen aan Gods Koninkrijk in plaats van gehaast en onder druk te werk te gaan. Het gaat uiteindelijk om de verandering van de maatschappij. In potentie kunnen sommigen van ons meer dan Jozef en Daniël die aan het roer kwamen te staan van hele beschavingen. En wij allemaal kunnen het verschil maken op de plek die God ons gegeven heeft. Wij bouwen met God aan de nieuwe aarde.

Aan het eind van de bijbel wordt een indrukwekkend profetisch beeld geschetst van het nieuwe Jeruzalem dat toen uit de hemel neer zou gaan dalen. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat Vader en Jezus met hun stad bij ons zijn komen wonen en dat wij daar welkom zijn als bewoners (dit is geestelijk bedoeld). Van daaruit kunnen wij in deze wereld leven als geliefde en glorieuze zonen en dochters en ten goede ‘regeren’. Door onze dagelijkse ontmoetingen met God bouwt Hij ons met zijn liefde en gaan wij steeds meer op Hem lijken. Het profetische beeld van het nieuwe Jeruzalem kan je toepassen in je eigen leven waardoor jouw eigen ervaring van je relatie met God kan groeien.

Wil je hier meer over weten en vragen over stellen kom dan naar de cursus betereverbondstheologie. Deze cursus wordt gegeven door het nieuwe onderwijsteam die bestaat uit Eddie, Patrick, Marc en Rien.

De cursus wordt gehouden op 27 september, 18 oktober, 15 november, 17 januari, 21 februari en 21 maart (20-22u; geen kosten; opgeven via rien02vandermaas@hotmail.com).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.